buka kotak iphone 11 pro max ini pandangan pertama

[Buka Kotak] iPhone 11 Pro Max, Ini Pandangan Pertama

Internet, Software
0
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sudah sekian lama tak menulis dalam ruangan ni, jadi memandangkan sudah akad telefon baru dapat la modal untuk buat artikel ini. Sebelum ampa terus membaca, gambar dalam artikel ini diambil dengan OnePlus 6 yang disunting oleh aplikasi Google Photos. Ya, ada lagi dan sayang nak jual oi. Mungkin agak terlambat untuk lakukan ‘buka kotak’ telefon ini kerana kami dah terlambat beberapa bulan sejak ia dilancarkan. Tapi…
microsoft edge pelayar web microsoft yang dapat menjadi pengganti chrome

Microsoft Edge: Pelayar Web Microsoft Yang Dapat Menjadi Pengganti Chrome

Internet, Software
5
Pada kebiasaannya, saya akan menggunakan Ubuntu sebagai sistem operasi yang dipasang secara dual boot dengan Windows 10. Saya lebih gemarkan prestasi Ubuntu kerana buat masa ini, laptop kedua saya masih menggunakan HDD. Maklum saja, laptop kedua inilah yang digunakan untuk segala tujuan ‘eksperimentasi’. Tetapi ada satu aplikasi yang membuat saya jadi rindu untuk boot semula kepada Windows 10 kerana buat masa ini, ia masih belum terdapat untuk Ubuntu. Ianya adalah…
privatevpn vpn paling sesuai untuk kaki strim

PrivateVPN: VPN Paling Sesuai Untuk ‘Kaki’ Strim

Internet, Software
3
“Not all VPNs were created equal”. Itulah hakikat yang sebenar. Ada VPN yang dibuat hanya untuk tujuan pelayaran ringan dan sekuriti umum. Ada yang khusus untuk individu pemuat turun tegar. Ada pula yang dibina dengan pelbagai ciri, khas buat para pengguna yang gemar mengubah tetapan. Jujurnya, saya dah jarang menulis tentang VPN kerana pertama, saya sudah selesa dengan Surfshark. Kedua, kesedaran masyarakat di Malaysia berkenaan dengan VPN masih di tahap…
instarobot bot pembantu pengurusan akaun instagram anda post ditaja

Instarobot: Bot Pembantu Pengurusan Akaun Instagram Anda [Post Ditaja]

Internet, Software
7
Untuk artikel kali ini, mamu akan mengulas satu aplikasi untuk hangpa yang menggunakan Instagram sebagai platform perniagaan hangpa. Aplikasi Instarobot ini membantu hangpa follow akaun Instagram yang tulen dari dalam Malaysia. Senang kerja hangpa tak perlu nak tekan butang follow  tetiap akaun yang hangpa nak. Aplikasi ini pun boleh auto like,comment dan view stories  akaun yang hangpa dah follow. Bagi mamu fungsi boleh lancarkan 5 akaun Instagram hangpa serentak menyenangkan…
typhoon tv satu lagi klon dan pengganti terrarium tv

Typhoon TV: Satu Lagi Klon Dan Pengganti Terrarium TV

Internet, Software
15
Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Semalam kita baru sahaja berkenalan dengan UnlockMyTTV, yang merupakan klon atau fork kepada Terrarium TV.Kali ini kita cuba lihat pula aplikasi yang bernama Typhoon TV ini. Typhoon TV juga ialah sebuah bentuk…
unlockmyttv kelahiran semula terrarium tv

UnlockMyTTV: Kelahiran Semula Terrarium TV

Internet, Software
16
Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Dunia penstriman jarang sekali sunyi, melainkan mereka yang gemar menggunakan aplikasi cetak rompak, dek kerana kebanyakannya sama ada akan dihentikan pembangunan setelah menerima surat saman, atau kemas kini yang tak kunjung tiba akibat…
pembesar suara tronsmart element t6 mini kecil tetapi padu

Pembesar Suara Tronsmart Element T6 Mini: Kecil Tetapi Padu!

Internet, Software
30
Sebelum ini saya ada mengguna dan mengulas mengenai Tronsmart Element T6 Plus. Ia adalah pembesar suara premium, berciri TWS, boleh dihubungkan dengan T6 Plus lain bagi memberi kesan bunyi stereo dan kesan lebih mantap. Terkini, lahirnya Element T6 Mini yang mana bersaiz kecil seperti namanya, tetapi masih padat dengan ciri-ciri yang serupa dengan T6 Plus. Sebelum kita teruskan, mari kita sama-sama buka kotak dahulu. Apa yang ada dalam kotaknya? 1x…
mio mivue 792 dashcam ejen m a t a dalam kereta

Mio Mivue 792 Dashcam: Ejen M.A.T.A Dalam Kereta

Internet, Software
55
Sebagai seorang Grab driver, dashcam antara komponen penting dalam kereta waktu memandu & mamu dah pakai dashcam dari Mio ni masuk 2 bulan. Ini merupakan unit kedua mamu pakai kerana unit pertama mamu dapat ada defect. Bab hat tu mamu akan ulas kemudian punca-punca masalah pada dashcam yang mamu pakai. Mio merupakan jenama dibawah syarikat MiTAC Digital Technology Corp yang menghasilkan Magellan, NavMan (elektronik automotif) & TYAN (perkakasan pelayan). Mio…
ulasan youtube premium nikmati youtube dan youtube music tanpa iklan

Ulasan YouTube Premium: Nikmati YouTube Dan YouTube Music Tanpa Iklan

Internet, Software
43
Bagi anda yang dah sebati dengan piracy dan YouTube Vanced, post ini bukan untuk anda. Saya sudah lama mengidamkan langganan YouTube Premium, kerana selain Netflix, YouTube adalah antara aplikasi dan servis penstriman yang saya gunakan dengan begitu kerap sekali. Atas sebab itu saya berazam dan tekad, sekiranya ia dilancarkan di Malaysia, saya akan nyahpasang Vanced dengan segera dan terus melanggannya. YouTube Premium menawarkan penstriman tanpa iklan untuk semua video YouTube.…
cleanmgr pembersih sistem operasi dan pengganti windows disk clean up

Cleanmgr+: Pembersih Sistem Operasi Dan Pengganti Windows Disk Clean-Up

Internet, Software
98
Melainkan anda menggunakan Windows 7, maka anda tidak akan dapat lagi melancarkan ‘cleanmgr’ kerana Microsoft telah menggantikan ia dengan Storage Sense pada Windows 10. Disebabkan paparan antaramuka Storage Sense tidak begitu menarik walaupun intuitif, maka hadirlah Cleanmgr+ (menurut pembangunnya, UI Storage Sense bersifat ‘gigantic’). Secara asasnya Cleanmgr+ ialah Windows Disk Clean-up Tool yang diberi nafas baru. Ia mempunyai kepelbagaian fungsi yang membolehkan pengguna membuat pembersihan pada sistem operasi Windows dengan…
tronsmart spunky beat tws untuk audiophile

Tronsmart Spunky Beat: TWS Untuk Audiophile?

Gadget
86
TWS sudah menjadi buah mulut masyarakat siber atau netizen sejak ia dilancarkan. Ramai memilih untuk menggunakan fon kepala berwayar kerana ia memberikan bunyi yang lebih baik. Inilah dia cabaran yang perlu dihadapi bagi pengeluar TWS kerana terdapat penanda aras yang tinggi dari kebanyakan fon kepala/telinga berwayar. Dikatakan codec aptX™ dapat memenuhi keperluan terhadap bunyi berkualiti tinggi bagi peranti Bluetooth. Maka berbondong-bondonglah syarikat berebut dalam mengeluarkan produk sendiri berteraskan codec itu.…
stremio alternatif terrarium tv dan kodi paling mudah digunakan

Stremio: Alternatif Terrarium TV Dan Kodi Paling Mudah Digunakan

Internet, Software
111
Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Dah lama rasanya kita tak berbicara tentang aplikasi penstriman. Sejak Kodi dah mula menurun popularitinya, dan sejak Terrarium TV sudah tidak lagi dibangunkan akibat surat saman DMCA, dunia penstriman sedikit sunyi melainkan…
Menu