privatevpn vpn paling sesuai untuk kaki strim

PrivateVPN: VPN Paling Sesuai Untuk ‘Kaki’ Strim

Internet, Software
1
“Not all VPNs were created equal”. Itulah hakikat yang sebenar. Ada VPN yang dibuat hanya untuk tujuan pelayaran ringan dan sekuriti umum. Ada yang khusus untuk individu pemuat turun tegar. Ada pula yang dibina dengan pelbagai ciri, khas buat para pengguna yang gemar mengubah tetapan. Jujurnya, saya dah jarang menulis tentang VPN kerana pertama, saya sudah selesa dengan Surfshark. Kedua, kesedaran masyarakat di Malaysia berkenaan dengan VPN masih di tahap…
pembesar suara tronsmart element t6 mini kecil tetapi padu

Pembesar Suara Tronsmart Element T6 Mini: Kecil Tetapi Padu!

Internet, Software
28
Sebelum ini saya ada mengguna dan mengulas mengenai Tronsmart Element T6 Plus. Ia adalah pembesar suara premium, berciri TWS, boleh dihubungkan dengan T6 Plus lain bagi memberi kesan bunyi stereo dan kesan lebih mantap. Terkini, lahirnya Element T6 Mini yang mana bersaiz kecil seperti namanya, tetapi masih padat dengan ciri-ciri yang serupa dengan T6 Plus. Sebelum kita teruskan, mari kita sama-sama buka kotak dahulu. Apa yang ada dalam kotaknya? 1x…
mio mivue 792 dashcam ejen m a t a dalam kereta

Mio Mivue 792 Dashcam: Ejen M.A.T.A Dalam Kereta

Internet, Software
50
Sebagai seorang Grab driver, dashcam antara komponen penting dalam kereta waktu memandu & mamu dah pakai dashcam dari Mio ni masuk 2 bulan. Ini merupakan unit kedua mamu pakai kerana unit pertama mamu dapat ada defect. Bab hat tu mamu akan ulas kemudian punca-punca masalah pada dashcam yang mamu pakai. Mio merupakan jenama dibawah syarikat MiTAC Digital Technology Corp yang menghasilkan Magellan, NavMan (elektronik automotif) & TYAN (perkakasan pelayan). Mio…
tronsmart spunky beat tws untuk audiophile

Tronsmart Spunky Beat: TWS Untuk Audiophile?

Gadget
74
TWS sudah menjadi buah mulut masyarakat siber atau netizen sejak ia dilancarkan. Ramai memilih untuk menggunakan fon kepala berwayar kerana ia memberikan bunyi yang lebih baik. Inilah dia cabaran yang perlu dihadapi bagi pengeluar TWS kerana terdapat penanda aras yang tinggi dari kebanyakan fon kepala/telinga berwayar. Dikatakan codec aptX™ dapat memenuhi keperluan terhadap bunyi berkualiti tinggi bagi peranti Bluetooth. Maka berbondong-bondonglah syarikat berebut dalam mengeluarkan produk sendiri berteraskan codec itu.…
ulasan tronsmart spunky pro tws berkualiti mampu milik

Ulasan Tronsmart Spunky Pro: TWS Berkualiti Mampu Milik

Internet, Software
33
Boleh dikatakan kini terdapat lambakan TWS dari yang murah kepada mahal, dari berjenama kepada nama yang tidak beberapa dikenali. Oleh itu, tidak dapat tidak, selaku pengguna yang pertamanya kita ada pelbagai pilihan yang kadangkala membuat kita ‘kelabu mata’. Dalam masa yang sama, kita ‘dimanjakan’ dengan pilihan-pilihan tersebut hingga terasa seakan ingin beli sahaja semuanya. Tronsmart tidak mahu ketinggalan dalam mengikut perkembangan pasaran TWS. Terlahirlah Spunky Pro yang disasar kepada golongan…
pelancaran tronsmart spunky beat true wireless headphones

Pelancaran Tronsmart Spunky Beat True Wireless Headphones

Internet, Software
59
Baru-baru ini, fon telinga TWS (True Wireless Stereo) telah menjadi trend yang paling hangat dalam kalangan orang muda. Terdapat beribu-ribu reka bentuk, jenama dan gaya yang boleh dipilih dalam pasaran seperti Apple Airpods dan Xiaomi Airdots. Anda juga boleh beli satu dengan harga murah $10, tetapi bagaimana kualitinya? Selain dari reka bentuk, apa lagi yang boleh anda harapkan dari fon telinga TWS yang berharga $10 sahaja? Kualiti yang baik? Deep…
qcy t2c tws bajet untuk penggemar muzik

QCY T2C: TWS Bajet Untuk Penggemar Muzik

Internet, Software
50
Teknologi Bluetooth semakin berkembang maju. Masih saya teringat suatu waktu dahulu, saya menggunakan Beyerdynamic Byron BT Wireless, dengan aptX codec. Meskipun ia satu produk premium, saya masih agak keberatan hendak mengesyorkannya kerana kualiti bunyi yang dikeluarkan belum ‘sampai’ ke tahap yang saya sendiri ingini. Begitu cepat masa berlalu, hingga kini kita berada dalam lambakan produk-produk True Wireless Stereo atau TWS. Dari yang mahal hinggalah ke lingkungan murah atau bajet, pengguna…
taotronics soundsurge 60 tt bh060 seolah berada di studio peribadi

TAOTRONICS SoundSurge 60 TT-BH060 : Seolah Berada Di Studio Peribadi

Internet, Software
37
Terima kasih kepada TaoTronics Malaysia kerana telah berbesar hati menaja seunit headphone mereka kepada pihak kami di Omg? Hackers!. Namun begitu jangan bimbang kerana review yang akan ditulis adalah berdasarkan kepada pendapat jujur dari kami dengan mengambil kira perbandingan daripada produk lain yang dimiliki kami. Saya berpeluang mencuba sepasang headphone daripada TaoTronics baru-baru ini. Mungkin ramai yang masih belum mengenali jenama ini kerana TaoTronics adalah sebuah jenama daripada Amerika Syarikat…
tamagotchi gen 2 generasi terakhir tamagotchi dengan skrin hitam putih

Tamagotchi Gen 2: Generasi Terakhir Tamagotchi Dengan Skrin Hitam Putih?

Gadget, Software
29
Dari saya tingkatan satu lagi saya teringin hendak memiliki sebuah ‘cyber pet’ yang bernama Tamagotchi ini. Pernah juga bermain ‘tikam’ dan ia ‘mengena’, tetapi silapnya saya bawa ia ke sekolah pula, lalu dirampas oleh guru. Nak marah pun tak boleh juga, maklumlah, saya kena jaga nama baik mak saya yang mengajar di situ. Hehehe. Masa berlalu, dan sekarang setelah semuanya sirna, minat hendak memilikinya masih ada. Lalu saya cuba dapatkan…
tronsmart trim power bank yang lebih nipis dari dompet anda

Tronsmart Trim: Power Bank Yang Lebih Nipis Dari Dompet Anda

Internet, Software
29
Siri produk Tronsmart masih belum ada yang mengecewakan. Dari pengecas meja (desktop charger) hinggalah kepada pengecas dinding, kesemuanya memberikan prestasi yang konsisten. Untuk pengetahuan anda, saya masih lagi menggunakan power bank Tronsmart Presto dari tahun 2017. Anda boleh agak bagaimana kualiti pembuatannya apabila hampir dua tahun ia masih memberikan prestasi yang sama ketika baru digunakan. Atas sebab itulah saya tidak ragu mendapatkan satu lagi power bank yang bernama Trim. Kenapa…
xiaomi mi 9t raja ketahanan bateri

Xiaomi Mi 9T: ‘Raja’ Ketahanan Bateri!

Gadget, Internet, Software
123
Mi 9T yang dibeli diperoleh bersama hadiah. Assalamualaikum semua. Berita baik, saya telah pun membeli Mi 9T dari Mi Store. Apa yang kurang baik ialah pesanan saya di Shopee mengalami kegagalan kerana parcel tersebut ‘tersekat’ di Hong Kong, lalu terus hilang dari dapat dikesan dari radar. Kesabaran mula teruji, hati rasa disiat-siat. Saya rasa ia berkemungkinan dicuri oleh orang-orang di sana. Tak mungkinlah ia hilang kerana disorok hantu atau bunian…
coocaa 50q5 televisyen android ultra hd 4k dengan hdr dan dolby

Coocaa 50Q5: Televisyen Android Ultra HD 4K Dengan HDR Dan Dolby

Internet, Software
57
Satu nikmat yang selalu diambil ringan dan secara sambil lewa adalah nikmat penglihatan. Saya selalu tak pernah kisah mengenai televisyen kerana memang dah jarang sangat menontonnya. Tetapi apabila memiliki sebuah televisyen bersaiz 50 inci dan diletakkan di ruang tamu, barulah terasa sesuatu yang selama ini belum ketemu. Kerana apa? Kerana apabila dapat menonton televisyen dengan skrin berdefinisi tinggi ultra 4K, HDR, sambil diiringi bunyian dengan sokongan Dolby, terasa seakan menikmati…
Menu