Winamp Akan Membuat Kemunculan Semula Pada Tahun 2019

Internet, News, Software
123

Winamp sebelum ini telah menemui ‘ajal’, namun ia bakal mendapat hayat baru setelah ia dibeli bersama laman penstriman muzik Shoutcast oleh Radionomy dari bekas pemiliknya iaitu AOL.

Berita ini datang dari Ketua Pegawai Eksekutif Radionomy, Alexandre Saboundjian. Menurut beliau:

“Akan ada versi baru tahun depan, dengan ciri ‘warisan’ Winamp tetapi bersama pengalaman mendengar yang lebih lengkap. Anda boleh mendengar MP3 yang mungkin anda miliki di rumah, tetapi juga pada (storan) awan, podcast, stesen radio penstriman, dan senarai main yang mungkin anda telah bina.”

Versi baru Winamp tersebut dikatakan akan hadir bagi platform iOS dan Android. Tidak dilupakan juga bagi versi desktop, Winamp 6 sedang dalam fasa pembangunan bagi pelepasan bersama pada tahun depan.

Dalam masa yang sama, versi Winamp 5.8 telah pun tertiris/bocor oleh seorang pengguna tanpa nama. Antara perubahan menarik ialah Winamp kini (atau akan?) menjadi perisian/aplikasi freeware 100%. Juga terdapat banyak penambaikan, perbaikan ralat dan pengoptimuman.

Berikut adalah paparan antaramuka Winamp 5.8:

Nampak seperti tidak banyak perubahan, tetapi paling penting sekali ialah pembaikan ralat yang telah dibuat dan setakat ini, ia stabil. Anda berminat hendak mencuba? Kalau begitu anda boleh muat turun pada pautan di bawah:

>>> Winamp 5.8 Beta

Sumber: TechCrunch

Winamp Akan Membuat Kemunculan Semula Pada Tahun 2019

You might also like

Menu