WhatsApp memperkenalkan aplikasi perniagaan

Internet, Software
392

WhatsApp telah melancarkan Aplikasi Perniagaan WhatsApp baru untuk pemilik perniagaan kecil berkomunikasi dengan pelanggan mereka. Banyak syarikat kecil menggunakan WhatsApp dan dengan ini mereka boleh menjadi lebih cekap dan memberikan maklumat yang lebih baik.

Peniaga boleh memuat turun aplikasi baru ini dan mengaktifkan akaun mereka. Berbanding dengan aplikasi standard, Aplikasi Perniagaan ini membolehkan maklumat tambahan pada halaman profil, seperti maklumat perniagaan, alamat e-mel dan laman web yang akan membantu pelanggan mengenali lebih lanjut tentang peniaga.

Aplikasi Perniagaan ini juga akan mempunyai alat pemesejan yang membolehkan pengguna menghantar balasan pantas untuk memberikan jawapan kepada soalan yang sering ditanya, mesej ucapan untuk memperkenalkan diri kepada pelanggan. Pengguna juga dapat melihat statistik membaca mesej. Akaun tersebut akan ditandakan sebagai akaun Perniagaan supaya pelanggan dapat mengenal pasti peniaga dan WhatsApp juga akan mengesahkan beberapa akaun dari masa ke masa sehingga pelanggan tahu mereka telah mencapai nombor rasmi.

Anda boleh memuat turun aplikasi dari pautan di bawah.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp.w4b

Sumber : https://www.gsmarena.com/whatsapp_introduces_business_app-news-29223.php

You might also like