WatchSoMuch: Pengganti Seven Torrents

Internet, Software
682

Muat turun fail menggunakan torrent sudah menjadi satu kaedah yang selalu digunapakai oleh ramai orang.

Selain fail-fail umum seperti dokumen, ISO, dan perisian, filem-filem dan drama juga menjadi sasaran pengguna torrent.

Tidaklah kami mahu mempromosikan aktiviti ‘lanun’ ini, cuma laman yang kami ingin perkenalkan mempunyai reka bentuk menarik yang perlu dikongsikan.

Laman tersebut ialah WatchSoMuch.

WatchSoMuch memperoleh ‘publisiti’ pertamanya setelah laman Seven Torrents ditutup. Laman tersebut mengumumkan penutupan beserta pautan ke WatchSoMuch sebagai penggantinya.

Tidak sia-sia nampaknya kerana WatchSoMuch mempunyai pelbagai ciri dan pilihan yang membolehkan seseorang pengguna termaju atau advance user menerokai laman tersebut dengan penuh rasa kepuasan.

Terdapat tiga kategori utama yang terpapar di muka hadapannya iaitu Top Movies, New Movies, dan New TV Episodes. Bagi Top Movies, anda boleh klik pada pilihan Browse Top Movies, manakala bagi kategori New Movies dan New TV Episodes pula anda boleh klik pada Browse All.

Sebagai contoh, apabila anda klik pada Browse All (untuk New Movies), anda akan diberikan pelbagai pilihan dari senarai filem-filem terbaru yang dikemaskini setiap hari. Secara asasnya apa yang ‘diberikan’ adalah hasil indeks dari laman-laman torrent lain, tetapi pada saya itu tidak penting, kerana apa yang lebih penting ialah WatchSoMuch memberikan kemudahan kepada pengguna akhir dalam memilih kualiti terbaik.

Apabila anda pilih satu tajuk, anda boleh lihat pada tangkap layar di bawah akan bagaimana terperincinya reka bentuk dan pilihan. Terdapat filem-filem lain berkaitan terpapar untuk tatapan anda sekiranya anda berminat juga untuk muat turun.

Juga ada sinopsis filem, beserta trailer. Lengkap, seperti YTS cuma bezanya senarai fail torrent yang diberikan adalah lebih dari sekadar resolusi 720p dan 1080p (BluRay) apabila terdapat juga pilihan WebRip bagi filem-filem yang ‘sangat baru’ ditayangkan.

Apabila butang ‘Download’ diklik, dipaparkan pilihan lalai iaitu 720p dan 1080p, manakala jika anda klik pada Advanced, beberapa pilihan resolusi lain akan diberikan. ‘View All’ pula adalah untuk melihat kesemua jenis resolusi dan kualiti yang ada bagi filem atau drama tersebut.

Setelah itu, apabila resolusi dipilih, anda akan diberikan pula dengan pilihan kaedah muat turun, sama ada melalui pautan magnet ataupun muat turun fail .torrent. Juga terdapat sarikata bagi anda yang mahukan ia yang apabila diklik, anda akan dihalakan kepada laman Subscene.

Demikianlah laman WatchSoMuch yang menarik ini. Anda boleh terus ke pautan WatchSoMuch untuk mula memuat turun filem-filem yang anda sudah lama tercari-cari, dan akhir kata mohon jangan jadi leechers. Sila seed torrent tersebut sekurang-kurangnya ratio 1:1.

WatchSoMuch: Pengganti Seven Torrents

You might also like