Unifi Plus Box: Hadir Dengan Android TV, Sokongan Video 4K Dan HDR

Internet, Software
915

Unifi Khabar Baik!

Info dari pembaca omghackers.com dan penjual set-top box, Unifi dah mula hendak menyahut kempen Cut The Cord dengan menawarkan peranti Android TV Box.

Harga bulanan yang ditawarkan bersama peranti, nampaknya boleh menyebabkan hidung berdarah dan peminat dari Geng Streaming berkemungkinan akan berkata;

“Take my money!”.

Dengan bayaran bulanan dari RM149, anda akan mendapat sebuah unifi Plus Box secara percuma, 70+ saluran hiburan premium dari unifi TV Ultimate Pack, dan kelajuan internet fiber sebanyak 30Mbps.

Ini bererti anda cuma perlu tambah RM60 sahaja dari plan asas MaxisONE Home Fibre sebanyak RM89 sebulan tersebut.

Ehem, Maxis, tak nak fight back ke tu?

Untuk rujukan F.A.Q, anda boleh baca pada PDF ini: FAQ FOR unifi 30MBPS UNLIMITED DATA WITH unifi PLUS BOX.

Bagi plan lain yang turut menyertakan unifi Plus Box, ia bermula dari RM159, Rm189, dan RM199. Semuanya berbeza pada kelajuan internet fiber, jumlah panggilan suara percuma, dan lain-lain langganan sampingan seperti Viu.

Terima kasih unifi kerana bersama kami dalam menyahut seruan kempen Cut The Cord. Semoga tahun ini lebih ramai yang akan bersama-sama menonton siaran secara strim.

Untuk spesifikasi box, menurut laman Android TV Guide, ia menggunakan pemproses Amlogic S905X2, RAM sebanyak 2GB, dan storan dalaman sebanyak 8GB.

Android yang digunakan ialah versi Android TV (Android 9), dan box tersebut menyokong kandungan 4K serta HDR. Pengeluar bagi Android TV Box ini ialah syarikat Skyworth.

P/s: Dah macam Mi Box S pula spesifikasinya.

Sedikit tambahan info dari saudara Muhamad Jasli melalui Android TV Guide juga, nampaknya box ini tidak mempunyai pensijilan untuk Netflix. Sama ada ia akan dikemas kini oleh Skyworth atau pihak unifi, itu kita kenalah tunggu terlebih dahulu.

Harapnya unifi dapat selesaikan isu ini sebelum peminat ‘buat bising’ di Facebook masing-masing nanti.

Selamat melanggan semua!

https://omghackers.com/unifi-plus-box-hadir-dengan-android-tv-sokongan-video-4k-dan-hdr/

You might also like

Menu