Senarai Beberapa VPN Terbaik Untuk Mengakses Servis Penstriman

Internet, Software
494

Sekiranya anda seorang peminat strim filem atau drama seperti saya, maka saya yakin bahawa anda akan mendapati post ini sangat berguna untuk anda. Dalam artikel panduan hari ini, saya menyusun senarai beberapa VPN terbaik tahun 2020 untuk servis penstriman.

Tetapi, sebelum kita terus ke butirannya, izinkan saya dengan cepat memberi anda sedikit gambaran mengenai servis penstriman terbesar pada tahun 2020 ini.

Laman-laman seperti Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, BBC, YouTube dan Disney Plus adalah tapak penstriman terbesar – itu adalah faktanya. Semua VPN di pasaran yang tersedia tidak boleh mengelak dari sekatan geo-lokasi untuk laman-laman web ini. Hanya beberapa VPN berkualiti tinggi yang boleh mengakses tapak penstriman disebutkan dengan mudah kerana laman-laman ini agak pintar dan mengandungi ‘ejen’ pengesan VPN.

Ini bermakna apabila anda menggunakan VPN biasa untuk mengakses laman-laman seperti Netflix, sambungan VPN anda dikesan dan anda hanya akan mendapatkan ralat berbanding kandungan untuk distrim.
VPN yang kuat menawarkan pelayan dengan kelajuan dan data tanpa had serta IP yang mana laman-laman ini tidak dapat mengakses atau mengesan IP asal dan anda dengan mudah dapat menonton filem serta rancangan yang diingini.

Semua VPN yang saya akan senaraikan adalah sempurna untuk laman penstriman seperti Hulu dan Netflix. Tambahan pula, router juga menyokong VPN-VPN ini. Ini bermakna anda boleh membeli router VPN terbaik untuk mendapatkan perlindungan VPN bagi semua peranti anda.

Oleh kerana anda mempunyai idea tentang kekuatan VPN-VPN ini, sudah tiba masanya untuk anda mengetahui VPN manakah yang berguna dalam usaha mengakses kandungan kegemaran anda dengan mudah dari mana-mana sahaja di seluruh dunia.

VPN-VPN Terbaik Bagi Mendapat Akses Ke Laman Dengan Sekatan Geo-Lokasi

1. Surfshark

Enskripsi: 256-bit | Bilangan Pelayan: 1040 + pelayan | Lokasi yang tersedia: 61+ negara |

Surfshark adalah VPN khusus untuk penstriman. Dengan Surfshark, anda boleh mengharapkan untuk menikmati penstriman berkualiti tanpa had di Hulu, Netflix dan BBC iplayer. Ia adalah perkhidmatan VPN yang berpatutan dengan pelbagai pakej harga sesuai dengan anggaran dan keperluan anda.

Selain itu, Surfshark juga menawarkan semua ciri keselamatan terbaik termasuk enkripsi 256-bit, Kill Switch, perlindungan kebocoran DNS dan menyokong protokol utama seperti IKEv2, OpenVPN dan Shadowsocks.

Harga: $1.99 / RM8.23 sebulan. *Setiap harga yang dinyatakan adalah untuk plan per tahun, melainkan dinyatakan sebaliknya.

2. CyberGhost

Enkripsi: AES 256-bit enkripsi | Bilangan Pelayan: 5700 + pelayan | Lokasi yang tersedia: 90 negara |

CyberGhost dianggap sebagai salah satu perkhidmatan VPN yang paling bagus untuk memastikan pengguna selamat dari penggodam dan pihak berniat jahat, yang berlegar di laman-laman web. Rangkaian pelayannya adalah besar dan menyahsekat Netflix dari hampir mana-mana lokasi.

Sama seperti penyedia VPN yang dipercayai, CyberGhost juga menyokong semua protokol utama yang OpenVPN, IKEv2, L2TP-IPsec dan PPTP. Perkara terbaik tentang CyberGhost ialah ia juga menyekat iklan, memberikan anda peluang untuk strim tanpa sebarang halangan dan gangguan.

Harga: $2.75 / RM11.38.

3. NordVPN

Enkripsi: Enkripsi Berkembar | Bilangan Pelayan: 5309 + pelayan | Lokasi yang tersedia: 59 negara |

NordVPN juga nampaknya menjadi pilihan terbaik untuk menstrim semua laman hiburan utama. NordVPN dijamin menyahsekat perkhidmatan penstriman berikut: Netflix, Hulu, BBC iPlayer, Sling TV dan HBO.

NordVPN menawarkan aplikasi mudah alih berdedikasi untuk setiap perkhidmatan penstriman bagi membolehkan anda dapat menggunakannya dengan selesa pada peranti anda. Lebih-lebih lagi, dengan teknologi smart play, anda boleh dengan mudah dapat mengelakkan sebarang sekatan geo-lokasi.

Dari segi prestasi, NordVPN mendapat ulasan pelanggan yang baik. Anda benar-benar boleh bergantung kepada NordVPN untuk menikmati kandungan-kandungan di laman penstriman terbesar yang didokumentasikan di seluruh dunia.

Harga: $3.49 / 13.33 sebulan.

4. ExpressVPN

Enkripsi: AES 256-bit enkripsi | Bilangan Pelayan: 3000+ pelayan | Lokasi yang tersedia: 94 negara |

ExpressVPN mempunyai keupayaan penyahsekatan yang kukuh, dan membolehkan anda menonton pelbagai rancangan hiburan dan laman web sukan tanpa ralat. ExpressVPN menyokong aplikasi mudah alih untuk platform utama seperti Android, iOS, Mac, Linux dan Windows.

Ia juga menawarkan kelajuan yang baik, yang bermaksud anda tidak perlu menghadapi penimbalan yang menjengkelkan sepanjang masa apabila anda sudah menetapkan minda untuk menikmati penstriman. Perkara terbaik adalah bahawa pengguna boleh mengharapkan strim dalam kualiti HD, apabila kelajuan yang diperoleh adalah tidak terjejas sama sekali.

Harga: $8.32 / mRM34.42 sebulan.

5. FastestVPN

Enskripsi: AES 256-bit | Bilangan Pelayan: 350+ pelayan | Lokasi yang tersedia: 30 negara |

Walaupun VPN ini tidak menawarkan rangkaian pelayan yang besar, ia adalah VPN yang agak mesra bajet. Ia memenangi beberapa tinjauan positif / testimoni pelanggan melalui web yang menunjukkan kredibiliti di kalangan pengguna.

FastestVPN bukan sahaja mesra bajet, tetapi juga menawarkan ciri keselamatan yang paling berat seperti enskripsi AES 256-bit, Kill Switch, DNS dan perlindungan kebocoran IP bersama-sama dengan dasar komited untuk tidak membuat sebarang log. Ciri menghalang/menyekat iklan membolehkan anda membuka Netflix tanpa halangan dan tanpa had.

Sekiranya saya bercakap tentang kelajuan, maka saya memberitahu anda bahawa kelajuannya agak baik untuk strim Netflix dengan lancar.

Harga: $0.83 / RM3.43 (plan 5 tahun).

Penutup

Menikmati kandungan di laman penstriman adalah salah satu pengalaman yang paling menyenangkan dapat dibuat oleh seseorang untuk membuat malam hujung minggu menjadi sesuatu yang menyeronokkan. Tetapi, kelajuan yang perlahan, penimbalan dan sekatan-geo akan membunuh kebahagiaan anda.

Bersandar kepada VPN yang dipercayai adalah penyelesaian mudah untuk semua masalah penstriman anda. Anda boleh memilih mana-mana VPN yang disebut dalam panduan ini, dan saya yakin anda tidak akan kecewa setelah menggunakan mana-mana pembekal VPN tersebut.

A regular tech blogger who have passions for cats.
I will not put my trust on anybody who hated them, doesn’t matter if they are my friends or family.

I have a dream where I am the owner of a Cat Cafe.

Help me achieve it by hiring me as your reviewer.

For any review inquiries, you can contact me at [email protected]

Senarai Beberapa VPN Terbaik Untuk Mengakses Servis Penstriman

You might also like