Cara Menonton Netflix Bersama Rakan Atau Ahli Keluarga Yang Jauh Dari Anda

Internet, Software
6

Di musim kita perlu kuarantin diri sendiri di rumah ini, ada eloknya juga jika kita masih dapat bersosial bersama rakan-rakan yang berada di kejauhan.

Tetapi bagaimana caranya?

Disinilah satu extension untuk Chrome memainkan peranannya. Ia bernama Netflix Party.

Sesuai dengan namanya itu, Netflix Party membolehkan anda menikmati kandungan filem dan drama di Netflix bersama rakan tanpa perlu mereka datang bertandang di rumah anda.

Anda boleh menonton filem atau drama yang sama, pada waktu yang sama, beserta fungsi ruangan berbual (chat). Ini dapat memberikan peluang kepada rakan anda berinteraksi dan memberitahu reaksi mereka terhadap apa yang ditonton ketika itu.

Apa yang diperlukan ialah pelayar web Chrome (atau yang berasaskan Chromium), extension, dan akaun Netflix (kena ada ya!).

Cara-caranya:

1. Buka pautan ini dan pasangkan extension Netflix Party – Netflix Party.

2. Kemudian, pastikan status ‘Test Participation’ untuk akaun anda berstatus ‘Off’.

Klik pada pautan ini untuk memeriksa: donottest.

3. Setelah itu, pastikan rakan-rakan anda yang ingin menyertai ‘parti’ ini telah pun memasang extension yang sama. Jika belum, berikan mereka pautan di atas dan suruh mereka pasang.

4. Kemudian, bukan laman Netflix dan pilihlah filem/drama yang anda ingin tonton bersama rakan anda itu. Klik butang main, dan klik pada logo ‘NP’ yang terdapat di atas.

5. Klik pada ‘Start the Party’. Ia akan memberikan anda satu pautan. Kongsikan pautan ini kepada rakan, dan minta mereka buka untuk sama-sama menyertai ‘majlis tontonan beramai-ramai’.

6. Rakan anda anda secara automatik akan masuk ke Netflix menghala kepada filem/drama yang dikongsi. Minta mereka klik logo ‘NP’ tersebut.

7. Anda dan rakan anda akan diselaraskan. Sekarang anda sudah boleh menonton bersama-sama dengan rakan dan memberikan reaksi melalui ruang bualan.

Selamat menonton!

https://omghackers.com/cara-menonton-netflix-bersama-rakan-atau-ahli-keluarga-yang-jauh-dari-anda/

You might also like

Menu