nak jadi juruteknik android gunakan forget windows use linux

Nak Jadi ‘Juruteknik’ Android? Gunakan Forget Windows Use Linux

Internet, Software
Ada pelbagai distro di luar sana dengan berbagai ciri untuk memenuhi keperluan dan kehendak pengguna. Ada yang bercirikan dekstop penuh, dan ada juga yang hanya sekadar dipasangkan pada pemacu USB. [F]orget [W]indows [U]se [L]inux atau nama singkatannya FWUL ialah distro yang termasuk dalam kategori sistem operasi kecil, yang hanya dipasangkan pada pemacu USB anda. Setakat versi terkini, pembangunnya masih belum bercadang untuk memberikan pilihan pemasangan pada laptop atau komputer peribadi.…
unifi plus box hadir dengan android tv sokongan video 4k dan hdr

Unifi Plus Box: Hadir Dengan Android TV, Sokongan Video 4K Dan HDR

Internet, Software
Unifi Khabar Baik! Info dari pembaca omghackers.com dan penjual set-top box, Unifi dah mula hendak menyahut kempen Cut The Cord dengan menawarkan peranti Android TV Box. Harga bulanan yang ditawarkan bersama peranti, nampaknya boleh menyebabkan hidung berdarah dan peminat dari Geng Streaming berkemungkinan akan berkata; “Take my money!”. Dengan bayaran bulanan dari RM149, anda akan mendapat sebuah unifi Plus Box secara percuma, 70+ saluran hiburan premium dari unifi TV Ultimate…
tronsmart onyx neo tws bajet dengan codec aptx

Tronsmart Onyx Neo: TWS Bajet Dengan Codec AptX

Internet, Software
Saya telah menggunakan beberapa TWS dari Tronsmart sebelum ini. Spunky Pro dan Spunky Beat adalah model yang telah memperkenalkan saya kepada produk-produk TWS Tronsmart yang berkualiti. Terkini, Tronsmart mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu Onyx Neo, yang mana merupakan derivatif dari Spunky Beat. Ianya masih mengekalkan ciri dan reka bentuk yang tampak lebih kurang sama, namun ada beberapa ciri yang dikurangkan, berkemungkinan untuk juga mengurangkan harganya. Ya, Onyx Neo lebih…
typhoon tv satu lagi klon dan pengganti terrarium tv

Typhoon TV: Satu Lagi Klon Dan Pengganti Terrarium TV

Internet, Software
Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Semalam kita baru sahaja berkenalan dengan UnlockMyTTV, yang merupakan klon atau fork kepada Terrarium TV.Kali ini kita cuba lihat pula aplikasi yang bernama Typhoon TV ini. Typhoon TV juga ialah sebuah bentuk…
unlockmyttv kelahiran semula terrarium tv

UnlockMyTTV: Kelahiran Semula Terrarium TV

Internet, Software
Penafian: Kami tidak menggalakkan cetak rompak, malah kami menggalakkan pembaca agar sentiasa membeli atau membayar untuk menikmati kandungan video yang dilindungi Akta Hak Cipta. Artikel adalah sekadar ulasan umum. Sebarang penggunaan kandungan laman adalah diluar tanggungan pihak omghackers.com. Dunia penstriman jarang sekali sunyi, melainkan mereka yang gemar menggunakan aplikasi cetak rompak, dek kerana kebanyakannya sama ada akan dihentikan pembangunan setelah menerima surat saman, atau kemas kini yang tak kunjung tiba akibat…
pop os ini bagaimana ubuntu sepatutnya dijalankan

Pop!_OS: Ini Bagaimana Ubuntu Sepatutnya Dijalankan

Internet, Software
Pop!_OS antara pendatang baru dalam dunia Linux. Bermula dari tahun 2018 dengan versi 18.04, ia menerjah masuk dengan satu kenyataan bahawa mereka boleh tawarkan dan berikan sesuatu yang lebih baik. Berasaskan dari distribusi Ubuntu, Pop!_OS juga masih mengekalkan GNOME sebagai persekitaran meja. Pun begitu, tanpa sebarang solekan ekstra dari Canonical, ia menyediakan perisa vanila GNOME yang segar. Tanpa modifikasi paparan antaramuka oleh tim Ubuntu, GNOME yang ditampilkan adalah ‘bersih’. Namun,…
linux mint 19 3 dengan kod nama tricia boleh dimuat turun sekarang

Linux Mint 19.3 Dengan Kod Nama Tricia: Boleh Dimuat Turun Sekarang

Internet, Software
Saya ternampak post dari OMG! Ubuntu! yang mana Linux Mint 19.3 sudah boleh dimuat turun. Tanpa melengahkan masa, saya terus hala ke laman rasminya. Tapi anehnya, laman Linux Mint sendiri tiada sebarang kemas kini mengenai versi stabil 19.3. Apa yang ada hanyalah versi beta sahaja. Apabila saya rujuk kembali, ternyata Joe tidak sabar lagi hendak menulis mengenai Linux Mint rilisan terbaru ini, atas kerana itu artikelnya bersumberkan pautan ‘separuh rasmi’…
zorin os 15 1 core peralihan lancar untuk pengguna windows 7

Zorin OS 15.1 Core: Peralihan Lancar Untuk Pengguna Windows 7

Internet, Software
14 Januari 2020 nanti, berakhirlah hayat Windows 7 apabila Microsoft menamatkan sokongan ke atasnya. Bukan tak boleh pakai, tetapi segala kerentanan yang masih ada atau akan datang nanti tidak lagi diberikan tampalan ke atasnya. Buat yang masih berkira-kira untuk tidak menaik taraf kepada Windows 10, maka Zorin OS 15.1 Core adalah satu sistem operasi yang memudahkan peralihan, dari Windows ke Linux. Sejak dari ia mula dibangunkan, Zorin OS sememangnya sudah…
pembesar suara tronsmart element t6 mini kecil tetapi padu

Pembesar Suara Tronsmart Element T6 Mini: Kecil Tetapi Padu!

Internet, Software
Sebelum ini saya ada mengguna dan mengulas mengenai Tronsmart Element T6 Plus. Ia adalah pembesar suara premium, berciri TWS, boleh dihubungkan dengan T6 Plus lain bagi memberi kesan bunyi stereo dan kesan lebih mantap. Terkini, lahirnya Element T6 Mini yang mana bersaiz kecil seperti namanya, tetapi masih padat dengan ciri-ciri yang serupa dengan T6 Plus. Sebelum kita teruskan, mari kita sama-sama buka kotak dahulu. Apa yang ada dalam kotaknya? 1x…
ubuntu cinnamon sekadar distro baru dengan perubahan kosmetik atau

Ubuntu Cinnamon: Sekadar Distro Baru Dengan Perubahan Kosmetik, Atau..?

Internet, Software
Cinnamon merupakan persekitaran meja Linux hasil dari pembangunan yang dibuat oleh pasukan pembangun Linux Mint. Secara jujur, saya bukan peminat tegar bagi Cinnamon, kerana ia ‘terlalu windows’ untuk saya. Tambahan pula pemilihan skema warna pada Linux Mint yang terlalu kehijauan membuat saya tiada selera untuk menggunakannya. Hinggalah terlahir Ubuntu Cinnamon. Ubuntu Cinnamon ialah distro (Linux distribution) terbaru yang berasaskan Ubuntu 19.10. Tetapi dari menggunakan GNOME 3 yang menjadi persekitaran meja…
9 link building strategies for new bloggers

9 Link Building Strategies for New Bloggers

Internet, Software
Today, blogging is not all about just writing what comes to mind. Your topics, keywords, and the quality of content you publish matters. There’s a difference between starting a blog to write and to make money. Odds are if you’re reading this, you’re in the latter. With 76.3 million blog posts going live every month, the blogging landscape has become more competitive than ever before. However, content and social engagement…
mio mivue 792 dashcam ejen m a t a dalam kereta

Mio Mivue 792 Dashcam: Ejen M.A.T.A Dalam Kereta

Internet, Software
Sebagai seorang Grab driver, dashcam antara komponen penting dalam kereta waktu memandu & mamu dah pakai dashcam dari Mio ni masuk 2 bulan. Ini merupakan unit kedua mamu pakai kerana unit pertama mamu dapat ada defect. Bab hat tu mamu akan ulas kemudian punca-punca masalah pada dashcam yang mamu pakai. Mio merupakan jenama dibawah syarikat MiTAC Digital Technology Corp yang menghasilkan Magellan, NavMan (elektronik automotif) & TYAN (perkakasan pelayan). Mio…
Menu